Sarajevo -1 °C Srijeda 23.01.


16.10.2018. / 13:33h BiH - Saša Magazinović za Vijesti.ba

Ne vidim prostor za dogovor SDP-a sa SDA

Ne vidim prostor za dogovor SDP-a sa SDA
Vlast mora biti formirana odmah nakon proglašavanja rezultata. Najveća odgovornost za to je na onima koji misle da su pobijedili i ohrabrujem ih da što prije krenu u razgovore, kaže zastupnik SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović.

- U trenutku kada se borimo da dokažemo evidentne izborne prevare i kada još uvijek nemamo kompletne rezultate izbora, smatram preuranjenim prognozirati koalicije - ističeMagazinović u kratkom razgovoru za Vijesti.ba.
 
Na naše pitanje smatra li da je moguća neka široka koalicija SDA - SDP BiH - DF na nivou BiH i FBiH, Magazinović navodi da SDP nema nikakav dogovor sa SDA, te da ne vidi prostora da ga i bude.
 
Naš sagovornik osvrnuo se i na izjavu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je izmjene Izbornog zakona postavio kao apsolutni uslov za formiranje vlasti.
 
- Onoliko koliko se dopusti Čoviću, on toliko daleko i ide. Pošto mu je SDA protekli mandat dopustila sve, ali baš sve, njegove posljednje izjave niti čude, niti iznenađuju. Najbolje je da visoke stranačke delegacije SDA i HDZ sjednu i riješe problem. Recimo u Orahovici, znaju i jedni i drugi to mjesto - dodaje Magazinović.
 
D.K.
 
(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još