16°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

15.10.2018 / 22:15 Regija - Ministar odbrane Srbije

Vulin: Ambasador Scott bi letio naglavačke da pred Vučićem pokaže bahatost

Vulin: Ambasador Scott bi letio naglavačke da pred Vučićem pokaže bahatost
Foto: Vijesti.ba
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je ambasador SAD u Srbiji Kyle Scott, koji je rekao da je Kosovo nezavisna država, u "svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo".

"Žao mi je što ambasador Scott svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, jer bi tada naglavačke letio iz Vlade, ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za nju, a ko misli samo na svoja donja leđa", rekao je Vulin.
 
Scottove riječi da Kosovo nije takozvana država, Vulin je prokomentarisao riječima da Kosovo jeste takozvano i da o tome da nije država govori i činjenica da nije članica UN, prenose beogradski mediji.
 
"Ili je, možda, ambasador Scott počeo da govori i misli i u ime UN-a. Za takvu bahatost naš narod kaže - što je tikva praznija to je bezobraznija", rekao je ministar Vulin.
 
Ambasador Scott je ranije danas izjavio da "kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja".

 

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo