17°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

15.10.2018 / 11:15 Crna hronika - Filmska potjera

Policija iz Mostara i Konjica jurila pljačkaše pumpe

Policija iz Mostara i Konjica jurila pljačkaše pumpe
Arhiv / Vijesti.ba
Dramatično je sinoć bilo na magistralnoj cesti M-17 između Mostara i Konjica, gdje su policijske patrole jurile automobil BMW stranih registarskih oznaka kojim su bježala trojica razbojnika nakon pljačke dvije „Petrolove“ pumpe u naselju Željuša, sjeverno od Mostara.

Maskirani i naoružani razbojnici najprije su upali u jedan „Petrolov“ objekt, gdje su od uposlenika uzeli novac, a potom, prekoputa u drugi, nakon čega su se dali u bijeg.

Odmah po dojavi u 21.30 sati o razbojništvu su obaviještene sve policijske patrole na terenu koje su brzo uočile BMW, nakon čega je krenula potjera iz pravca Mostara. Odmah su kontaktirani i pripadnici Policijske uprave Konjic koji su razbojnicima krenuli ususret, a koji su, usljed potjere, skrenuli s ceste i zaputili se u selo Glodnica na obali Jablaničkog jezera. Tu su policijske ekipe pronašle napušteni automobil, a pretragom terena razbojnicima nisu uspjeli ući u trag.

BMW je prevezen u krug Policijske uprave Mostar, gdje će biti izvršena sva neophodna vještačenja, a poduzete su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem pronalaska pljačkaša.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo