Sarajevo -7 °C Nedjelja 24.02.


12.10.2018. / 13:22h Ostali sportovi - Tradicionalni turnir

Mostar ugošćuje više od 1000 judaša na turniru 'Borsa Open'

Mostar ugošćuje više od 1000 judaša na turniru 'Borsa Open'
Ovoga vikenda Mostar će ugostiti više od tisuću judaša na tradicionalnom turniru "Borsa Open".

- Očekujemo oko tisuću i sto natjecatelja iz 32 države. Ove godine nove države su Meksiko, Libija Izrael i Danska. Vjerojatno je to najmasovnije sportsko natjecanje otkad postoji Mostar. Organizacija je na vrhunskom nivou. Jako smo puno uložili i truda i financijskih sredstava, i ovu smo našu dvoranu pretvorili u pravu judo dvoranu pa se nadamo da bi priča o "Borsi Open" mogla prerasti u europsku kup za nekoliko godina - kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Franjo Zadro.
 
Dodao je kako su praktično svi smještajni kapaciteti u Mostaru i okolici popunjeni, a organizatori su dio natjecatelja morali smjestiti čak i u dvoranu Judo kluba Borsa u Rodoču.
 
- Naš turnir smatra se jednim od najjačih turnira za djecu u jugoistočnoj Europi. Natječu se djeca i mladi od 11 do 18 godina. U svakoj kategoriji natječe se 30-40 djece i na kraju će se samo najkvalitetniji borci uspjeti na pobjedničko postolje - istaknuo je Zadro.
 
Prve borbe kreću u subotu, 13. listopada, od 11 sati, u dvorani na Bijelom brijegu, a svečanost otvaranja planirana je u 13 sati.
 
Prvoga dana na programu su mlađi uzrasti, a najzanimljivije borbe trebale bi biti u nedjelju, 14. listopada, kada su predviđene kategorije U-15 i U-18.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!