17°C
Mostar 23°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 21°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

12.10.2018 / 12:57 Ekonomija - Novi mandat

Mahmutović ponovo izabran za predsjednika Privredne komore KS

Mahmutović ponovo izabran za predsjednika Privredne komore KS
Foto: FENA / Vijesti.ba
Muamer Mahmutović ponovo je izabran za predsjednika Privredne komore Kantona Sarajevo (PKKS) za mandatni period 2018-2022.

Na Konstituirajućoj sjednici Skupštine PKKS u četvrtak je izvršena verifikacija mandata predstavnika izabranih članova u Skupštini Komore za taj period.  
 
Skupština u novom sazivu tajnim glasanjem izabrala i ostale organe Upravni odbor, Nadzorni odbor i predsjednika PKKS. 
 
Izabrani članovi u organe Komore su istakli da je Mahmutović u svom dosadašnjem obnašanju funkcije, uspio pozicionirati Komoru kao važnu kariku u zastupanju interesa privrede i da je sa njim na čelu Komora, nakon dužeg perioda, uspjela ostvariti zavidne poslovne rezultate.
 
 - Potvrđeno je da su izbori provedeni u skladu sa Zakonom o privrednim komorama u Federaciji BiH, Statutom Privredne komore Kantona Sarajevo, Odlukom Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH o raspisivanju izbora za organe i članove organa u privrednim/gospodarskim komorama u Federaciji BiH, kao i drugim aktima Privredne komore Kantona Sarajevo - saopćeno je iz Privredne komore KS.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo