8°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

11.10.2018 / 16:31 Politika - Opći izbori u BiH

SBiH će podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića

SBiH će podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića
Foto: Vijesti.ba
Stranka za Bosnu i Hercegovinu upozorava da je odvijanje izbornog procesa u BiH narušeno, te dovedena u pitanje njegova ozbiljnost i regularnost.

Sama imenovanja biračkih odbora, odnosno promjene i imenovanja pojedinih članova od strane općinskih izbornih komisija uoči i na  dan izbora, zatim veliki pokazatelji grešaka nakon unošenja podataka u aplikaciju, zbog čega se ponovo broje glasovi i oko pola miliona nevažećih glasačkih listića ukazuju na    sistemske neregularnosti. 
 
Stranka za Bosnu i Hercegovinu, s obzirom na dosad  evidentirane nepravilnosti i kršenja pravila u vezi sa odvijanjem izbornog procesa, poziva nadležne institucije gonjenja da se uključe u identifikovanje počinilaca.
 
Stranka za Bosnu i Hercegovinu će u skladu sa Izbornim zakonom BiH, nakon što Centralna izborna komisija BiH  objavi utvrđene  izborne rezultate, podnijeti zahtjev  za ponovno brojanje glasačkih listića, te apeluje da se kao i pri procesima u prethodnim izbornim periodima utvrde i otklone  neregularnosti prije objave konačnih izbornih rezultata za Opće izbore 2018.godine.

 

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo