8°C
Mostar 12°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

11.10.2018 / 14:00 SHOW - Novo na TV1

"Nedjelja u zemlji čuda" sa Hatidžom Nuhić, Alisom Čajić i Aldinom Tucićem

"Nedjelja u zemlji čuda" sa Hatidžom Nuhić, Alisom Čajić i Aldinom Tucićem
Foto: Vijesti.ba
Gosti prve emisije Helem Nejse, Laka i Lela, Ina Hamzić i ekipa predstave „Dame biraju“.

Grupa Helem Nejse, Elvir i Mirela Laković, poznatiji kao Laka i Lela, glumci predstave „Dame biraju“ i muzičarka Ina Hamzić gosti su prvog izdanja emisije „Nedjelja u zemlji čuda“, koju će gledatelji TV1 moći pratiti nedjeljom od 17:15 do 18:50 sati. Emisiju će uređivati i voditi Hatidža Nuhić, Alisa Čajić i Aldin Tucić.

„Gosti će pjevati, glumiti, igrati, pričati, smijati se i međusobno takmičiti. Cilj emisije je probuditi u nama odraslima djecu i sve one lijepe emocije koje nas vezuju za bezbrižno djetinjstvo. U svima nama zapravo čuči dijete željno igre i zabave. Svaka emisija će biti zasebna, drugačija od prethodne, to će biti njena čar. Gosti će, također, kreirati sadržaj emisije i predlagati ideje kojima bi gledatelje mogli povesti u zemlju čuda“, objašnjava idejni tvorac emisije „Nedjelja u zemlji čuda“ Hatidža Nuhić, inače dizajnerica i kostimografkinja.

nedjelja-u-zemlji-cuda1

Nuhić dodaje da je nova emisija TV1 ustvari ležerno nedjeljno popodne, u kojem će gledatelji moći da se opuste, zabave, odmore i nasmiju. Već sam naziv ukazuje na to da je riječ o emisiji koja gledatelje treba da vrati u vrijeme kada su uživali u doživljajima djevojčice Alise u njenoj zemlji čuda. Prema uzoru na elemente iz čuvenog djela „Alisa u zemlji čuda“, scenografkinja Adisa Vatreš-Selimović „poigrala“ se optičkim iluzijama i drugim vizuelnim efektima. Špicu emisije potpisuje Nedim Alikadić, muziku za špicu Haris Saračević, dok iza oficijelnih fotografija emisije stoji Aida Redžepagić.

nedjelja-u-zemlji-cuda3

(Vijesti.ba)

Izdvajamo