Sarajevo 2 °C Nedjelja 17.02.


11.10.2018. / 12:35h Obrazovanje - U trajanju od jednog školskog sata

Sindikat uposlenih u srednjem obrazovanju BPK i dalje u štrajku upozorenja

Sindikat uposlenih u srednjem obrazovanju BPK i dalje u štrajku upozorenja
Članovi Kantonalnog sindikata uposlenih u srednjem obrazovanju Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde još uvijek svakodnevno održavaju štrajk upozorenja u trajanju od jednog školskog sata, potvrdio Feni Eldin Isanović, predsjednik KO Sindikata uposlenih u srednjem obrazovanju BPK-a.

On je podsjetio da je štrajk upozorenja počeo 2. oktobra, zbog neusvajanja Instrukcije o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata od strane Vlade BPK-a.

- Od početka štrajka upozorenja do danas nema nikakvih pomaka. Imali smo određene razgovore s resorim ministrom i premijerom, i dobili obećanje da će Instrukcija biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici Vlade BPK koja bi se, po našim saznanjima, trebala održati sutra- kazao je Isanović.

Naglasio je da od toga da li će ona biti usvojena, zavise naredni koraci sindikata.

- S obzirom na to da je instrukcija usaglašena između ministarstva obrazovanja i sindikata, mislim da njeno usvajanje neće biti sporno. Mi smo tražili da njena primjena počne od 1. novembra, međutim u vladi tvrde da nema budžetskih sredstava. O tome smo spremni razgovarati ali bitno je da se instrukcija o platnim razredima i koeficijentima konačno usvoji i da se ispoštuje ono što je potpisano kolektivnim ugovorom – istakao je predsjednik KO Sindikata srednjeg obrazovanja BPK Goražde.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!