Sarajevo 1 °C Ponedjeljak 10.12.


10.10.2018. / 14:22h Regija - MUP Srbije

Uhapšena sedmorka: Rentali auta u Italiji pa ih prodavali u Srbiji

Uhapšena sedmorka: Rentali auta u Italiji pa ih prodavali u Srbiji
MUP Srbije saopštio je danas da je uhapšeno sedam osoba, koji su osumnjičeni da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe u Italiji rentali vozila i prodavali ih u Srbiji ili rastavljali u dijelove.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, poslije višemjesečnog rada na teritoriji Novog Sada, Šapca, Ljubovije i Mladenovca uhapsili su sedam osoba, osumnjičenih da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i utaja.

MUP je saopštio da su uhapšeni su M.R. (58) i I.R. (38) iz Mladenovca, Ž.M. (69), M.J.(58) i S.S. (65) iz Titela, R.R. (46) iz Ljubovije i Z.N. (51) iz Novog Sada, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

Sumnja se da su Ž.M, M.J, S.S, R.R, Z.N, član kriminalne grupe iz Italije i još dva lica za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namjere vraćanja, rentali vozila koja su dovozili u Srbiju.

M.R. i I.R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaži u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u dijelove.

Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih M.R. i I.R, policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto dijelova.

Takođe, pretresom kuće Ž.M. u Titelu pronađen je pištolj marke "bereta" pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvolkenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, navedeno je u saopštenju.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!