Sarajevo -7 °C Nedjelja 24.02.


26.09.2018. / 12:52h BiH - Sud BIH

Odgođeno izricanje presude Ostoji Stanišiću za 2. oktobar

Odgođeno izricanje presude Ostoji Stanišiću za 2. oktobar
Sud Bosne i Hercegovine odgodio je sutrašnje izricanje presude na obnovljenom suđenju Ostoji Stanišiću, optuženom za pomaganje genocida u Srebrenici, te odredio novi termin – 2. oktobar, javlja BIRN BiH.

- Razlog odgode je što se radi o kompleksnom predmetu, te je Vijeću potrebno još vremena za donošenje odluke - pojasnili su iz Suda BiH.

U januaru ove godine Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je Stanišiću osuđujući dio presude za pomaganje pri činjenju genocida u Srebrenici, kojom je osuđen na 11 godina, dok je za Marka Miloševića potvrđena prvostepena oslobađajuća presuda.

Stanišić, bivši komandant Šestog bataljona Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske (VRS), proglašen je krivim zbog učešća u zločinu počinjenom na brani u Petkovcima, gdje je strijeljano više stotina zarobljenih bošnjačkih muškaraca i dječaka iz Srebrenice. Istom prvostepenom presudom oslobođen je Milošević, bivši Stanišićev zamjenik.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!