Sarajevo -3 °C Srijeda 19.12.


25.09.2018. / 16:08h Regija - Davor Božinović

Policija traga za petogodišnjom sirijskom djevojčicom

Policija traga za petogodišnjom sirijskom djevojčicom
Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je u Sisku kazao da policija traga za petogodišnjom sirijskom djevojčicom čiji je otac u Hrvatskoj zatražio azil.

Na pitanje novinara o nestanku sirijske djevojčice, ministar je otklonio moguće pogreške hrvatske policije u tom slučaju.

"Policija je istraživala prema svim obavijestima koje je imala, koordinatama i obavijestima do kojih se moglo doći i prema onome što je poduzeto i prema našim informacijama ne potvrđuju se priče koje su se pojavile u javnosti. Hrvatska policija nije bila informirana o slučaju od policije BiH pa je sama kontaktirala bosansko-hercegovačku stranu, a i oni su informaciju dobili desetak dana nakon što se to dogodilo.

Sada se utvrđuju sve činjenice, a policija je svojim uhodanim metodama djelovanja krenula u potragu za djevojčicom na temelju raspoloživih informacija. Otac djevojčice je došao u Hrvatsku i podnio zahtjev za međunarodnu pomoć i uskoro će se objaviti potraga prema pravilima struke", rekao je Božinović, prenosi Hina.

Sirijac koji tvrdi da ga je hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse u ponedjeljak je na graničnom prijelazu Maljevac službeno prijavio nestanak djeteta te zatim zatražio azil.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!