17°C
Mostar 25°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 18°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

25.09.2018 / 15:40 Politika - Saopćenje NB-a

Šepić: Krajina neće biti u izolaciji, nego moderna regija u evropskoj BiH

Nezavisni blok na čelu sa predsjednikom i kandidatom za člana Predsjedništva BiH, Senadom Šepićem, boravio je protekla dva dana u Sanskom Mostu, Bužimu, Cazinu i Bihaću.

 Tribine u navedenim gradovima privukle su veliku pažnju građana koji su se željeli bolje upoznati sa kandidatima Nezavisnog bloka za USK. Na tribinama su pored Šepića govorili i Nisvet Jusić, nosilac liste za Skupštinu USK,  kandidati za također za Skupštinu USK Irma Pašić i Nijaz Kadirić, kao i kandidati za Parlament FBiH, nosilac Muhamed Memić, kandidatkinja Armina Begić, te nosilac državne liste Muhmed Mahmović i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH akademik Mujo Demirović.
 
Na održanoj press konferenciji u Bihaću, Šepić je poslao jasnu poruku smjera svoje kampanje i političkog djelovanja i ponovio da će zalaganje Nezavisnog bloka uvijek biti usmjereno ka omogućavanju jednakih prava i šansi za sve građane u cijeloj BiH. Tribine u Sanskom Mostu, Bužimu i Cazinu potvrdile su da narod Krajine zna ko se borio za njene interese u institucijama BIH i da Krajina ima svoga kandidata za Predsjedništvo BiH, a on se zove Senad Šepić. 
 
''Politika ravnomjernog regionalnog razvoja koja će podrazumijevati da se iz javnih budžeta vraća novac u ona područja gdje se i prikupljaju, što znači da se dobit primarno raspoređuje u mjestima gdje je nastao prihod a ne gdje su registrovana javna preduzeća – za nas je poštena politika u poštenoj državi. Konačno je vrijeme da se prestane lagati i obmanjivati Krajina, da se cestogradnja usmjeri iz Sarajeva prema Krajini, ali i prema Tuzli, Hercegovini, a ne prema Beogradu. Dosta je bilo privatnih poticaja u poljoprivredi i Nezavisni blok će uvesti poštene i transparentne poticaje, kao i zagarantiranu cijenu otkupa poljoprivrednih proizvoda. Riješit ćemo i pitanje međunarodnih graničnih prelaza i Krajina neće biti u izolaciji, nego moderna regija u evropskoj BiH'' - izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH. 

 

(Vijesti.ba)
 
 

 

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo