25°C
Mostar 29°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 30°C
Bihać 29°C
Powered by Dark Sky

24.09.2018 / 18:30 Komentari - Reakcija SBIH-a

Jerlagić je jedan od najmlađih oficira Armije RBIH

Jerlagić je jedan od najmlađih oficira Armije RBIH
Amer Jerlagić / Vijesti.ba
U nastavku prenosimo reakciju Stranke za BiH na tekst Nihada Hebibovića objavljen na portalu Vijesti.ba od 23.09.'18 u rubrici IZBORI 2018 - Tema predizborne kampanje Čovićevi pomagači u Sarajevu – Komšića neće izdati grad kojeg je branio.

- Poštovana redakcijo, bez želje da umanjimo nesporni doprinos gospodina Željka Komšića u borbi protiv agresora u ratu protiv Bosne i Hercegovine, ovdje želimo istaći da se u predmetnom tekstu i temi gospodin Željko Komšić spominje kao jedini kandidat za člana Predsjedništva BiH koji je puškom branio ovu državu. ''onaj koji je jedini čovjek među predsjedničkim kandidatima koji je puškom branio ovu državu'' .

Podsjećamo Vas da se Amer Jerlagić predsjednik Stranke za BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, početkom aprila 1992. godine, kada su mnogi bježali iz BiH, vratio iz Afrike u ratno Sarajevo i pridružio jedinicama Pofaličko – velešičke brigade, koja kasnije prerasta u 13. Novosarajevsku brigadu, a potom u 1. Slavnu motorizovanu brigadu. Danas je to poznata 111. Viteška brigada.

amer-j

Kao pripadnik velešičkog bataljona i komandir voda, Amer Jerlagić je ranjen u borbi protiv agresora i živog štita 18.09.1992. godine na brdu Žuć. Nakon ranjavanja Amer Jerlagić je postavljen za pomoćnika komandanta Velešičkog bataljona.   

Lični čin Amera Jerlagića je brigadir Armije Republike Bosne i Hercegovine, a u augustu 1994. godine činovan je činom nadkapetana Armije Republike Bosne i Hercegovine, kao jedan od najmlađih oficira 4. Korpusa ARBiH.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo