Sarajevo -2 °C Četvrtak 13.12.


24.09.2018. / 10:20h Svijet - 540 paketića

U Teksasu pokušali prokrijumčariti kokain vrijedan 18 miliona dolara u kutijama za banane

U Teksasu pokušali prokrijumčariti kokain vrijedan 18 miliona dolara u kutijama za banane
Ogromne količine opojne droge kokain pronađene su u kutijama za banane koje su trebale biti donirane Odjelu za krivično pravosuđe u Teksasu.

Kokain se nalazio u čak 45 kutija za banane, a procijenjena vrijednost pronađene droge je blizu 18 miliona dolara, piše Sky News.

Sudeći prema statusu objavljenom na Facebook stranici Odjela za krivično pravosuđe u Teksasu, dva policajca pri prijemu robe uočila da nešto nije kako treba.

Naime, jedna od kutija izgledala je drugačije od ostalih. Policajci su najprije presjekli trake, izvukli kutiju i otvorili je. U kutiji je, ispod banana, pronađen sumnjiv svežanj unutar kojeg se nalazila bijela praškasta supstanca. Policajci su odmah obavijestili lučke vlasti i čekali njihove instrukcije, prenosi Klix.

Nakon što su istražitelji stigli utvrdili su da je sumnjiva supstanca kokain. Carinski agenti su pretražili svih 45 kutija smještenih na dvije palete i svaka od njih bila je ispunjena drogom. Nakon što su sve kutije ispražnjene, ono što je ostalo bilo je pravo skladište opijata. Instinktom da nešto nije b kako treba policija je otkrila 540 paketića kokaina vrijednosti blizu 18 miliona dolara.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!