Sarajevo 0 °C Utorak 11.12.


24.09.2018. / 08:13h BiH - Sarajevo

Potpisivanje ugovora za dva nova projekta EU u oblasti uklanjanja mina

Potpisivanje ugovora za dva nova projekta EU u oblasti uklanjanja mina
Ceremonija potpisivanja ugovora za dva nova projekta koja finansira Evropska unija u oblasti uklanjanja mina bit će održana danas u Sarajevu.

Evropska unija je od 1996. osigurala više od 46 miliona eura za programe deminiranja u Bosni i Hercegovini, a za dva nova projekta u toj oblasti je izdvojila 1,1 milion eura kroz Instrument za stabilnost i mir.
 
Ugovore će potpisati otpravnik poslova Delegacije EU u BiH Khaldoun Sinno, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, zamjenik residentnog predstavnika UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov i regionalni direktor norveške Narodne pomoći za jugoistočnu Evropu Sven Jonas Zachrisson.
 
Ceremoniji će prisustvovati i predstavnici Oružanih snaga BiH, EUFOR-a, Komisije za deminiranje i Agencije za uklanjanje mina u BiH (BHMAC), najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!