Sarajevo -4 °C Srijeda 20.02.


22.09.2018. / 16:21h Politika - Predizborni skup SBB-a u Gračanici

Pogledajte izjavu brata reisa Kavazovića o Fahrudinu Radončiću

Pogledajte izjavu brata reisa Kavazovića o Fahrudinu Radončiću
Bh. mediji, među kojima i Vijesti.ba, sinoć su prenijeli saopćenje Saveza za bolju budućnost BiH o tri velika predizborna skupa održana u tri općine Tuzlanskog kantona, Doboj-Istoku, Gračanici i Lukavcu.

Tako je objavljeno i da je u Gračanici hadžija Šemsudin Kavazović, nosilac liste SBB-a za Parlament FBiH, izjavio:

- Zelena buržoazija laže da smo mi tobože loši muslimani i Bošnjaci i da je takav i naš predsjednik. A ja, s godinama i iskustvom koje imam, potpuno odgovorno kažem da je Fahrudin Radončić najbolji Bošnjak kojeg sam upoznao. U to sam se uvjerio i u ove četiri godine kao aktuelni federalni zastupnik SBB-a i neko ko barem jednom sedmično popije kafu s Radončićem.

Međutim, malo je poznato da je hadžija Šemsudin Kavazović rođeni brat reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, a što je za portal Vijesti.ba potvrđeno iz više izvora.

Podsjetimo, kako je saopćeno iz SBB-a, hadžija Šemsudin Kavazović svojom sinoćnjom izjavom žestoko je odgovorio na prozivke neodgovornih pojedinaca iz SDA koji SBB i Radončića pokušavaju diskreditirati najgnusnijim lažima.

- To je odgovoran čovjek kojem je samo na umu kako pomoći narodu, kako iskorijeniti siromaštvo i zaustaviti odlazak naših mladih. Bakir Izetbegović nije znao otići dalje od Ankare. Molim vas da podržite našeg predsjednika Radončića, jer je to čovjek koji ima viziju i sposobnost da ovo, govorim figurativno, sve preokrene, da pobijedimo ovu zelenu buržoaziju i da zemlju povede naprijed - rekao je Kavazović, praćen burnim aplauzima i skandiranjem.

Pogledajte govor Šemsudina Kavazovića:

(Vijesti.ba)