Sarajevo -2 °C Četvrtak 13.12.


20.09.2018. / 23:33h BiH - Slikovnica fašizma

Reakcija Vijesti.ba na smetljarsku montažu iz kuhinje HDZ-a

Reakcija Vijesti.ba na smetljarsku montažu iz kuhinje HDZ-a
U danu kada je HDZ BIH objavio da je kreirao posebnu web stranicu Smeće vijesti i za prvu vijest odabrao upravo tekst sa portala Vijesti.ba (koje li časti za nas u borbi protiv fašizma), u istom danu desio se i još jedan “prljavi“ pokušaj udara na naš portal.

Naime, na FB profilu Nikola Zirdum (ime i prezime poznato redakciji) pojavila se jeftina montaža naslova na saopštenju Željka Komšića kojom se tvrdi da su umjesto naslova objavljene uredničke upute o tome kako bi taj naslov trebao izgledati.

zirdum-2

Poslije objave na profilu Nikola Zirdum montiranu sliku su preuzeli i neki drugi na Facebook profilima te Twitter nalozima, kao i jedan portal iz Gruda. Koliko su autori montaže bili nestrpljivi pokazuje i činjenica da nisu ni pročitali tekst pa su za montažu odabrali jedno od rijetkih saopštenja Željka Komšića u kojem imenom i prezimenom nije pomenut Dragan Čović.

Smeće vijesti i smeće montaža u jednom su danu tako neuspješno pokušali u svekolikoj javnosti poljuljati ugled portal Vijesti.ba. Koje li slučajnosti montirani naslov je glasio – Edit: Ovdje stavi neki radikalan naslov protiv Čovića koji pali Bošnjake, tipa da Bosne nema ako Komšić ne pobjedi il nešto slično; dok je na HDZ-ovm portalu Smeće vijesti tekst sa Vijesti.ba objavljen pod naslovom - Antihrvatska propaganda s ciljem stvaranja straha i histerije.

Kada smo na društvenim mrežama reagovali na ovu jeftinu montažu njen promotor je povukao sa svog profila.

Ali zato se na njegovom profilu naprasno pojavila podrška Željku Komšiću.

zirdum-1

Podrška Zirduma Komšiću je naša fotomontaža. Sve je moguće. Zar ne.

 

(Vijesti.ba)