Sarajevo 0 °C Utorak 11.12.


20.09.2018. / 10:40h Zanimljivosti - Sarajevo

Upis na kurseve daktilografije, dekupaža, veza, izrade nakita u Clubu 50+

Upis na kurseve daktilografije, dekupaža, veza, izrade nakita u Clubu 50+
Kreativno korištenje slobodnog vremena kroz cjeloživotno učenje koje znači podizanje općeg nivoa obrazovanja, ostvarenje ličnih potencijala i sposobnosti, te osposobljavanje za snalaženje u promijenjenom radnom i društvenom okruženju je koncept različitih programa Cluba 50+“ koji djeluje u okviru Centra za cjeloživotno učenje JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“.

-Kako bi udovoljili potrebama za kvalitetnijim življenjem, organizujemo razne kurseve za polaznike svih starosnih dobi. Novi kursevi, čiji upis je u toku, počinju s radom 15. oktobra, a  građani se mogu upisati na: daktilografiju- obuka za desetoprstno kucanje, foliju, dekupaž, izradu nakita, slikanje na svili, filcanje, vez, keranje - kaže za Fenu Suada Zečević, referent za nastavu.
 
Upis je svaki dan od 8.00 – 15.00 sati u prostorijama JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“, Branilaca Sarajeva 24 i traje do 8. oktobra. Informacije se mogu dobiti na  telefonima: 033 586 559 i 033 407 654.
 
-Kroz različite vrste edukacija tokom kojih usvajaju nova znanja, razvijaju brojne tehnike i vještine, građani-polaznici bivaju opušteniji, kreativniji, zadovoljniji svojim životom i ulogama koje imaju u društvu - pojašnjava Zečević i dodaje  da polaznici koji su završili kurs daktilografije su upotpunili  svoje znanje i vještine te obezbjedili radno mjesto, a polaznici početnih i naprednih kreativnih kurseva osposobljeni su za samostalan rad i finansijsko poboljšanje kućnog budžeta, što je i cilj Programa „Cluba 50+“.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!