Sarajevo -2 °C Subota 23.02.


14.09.2018. / 20:37h BiH - Promotivna vožnja u Banja Luci

Vožnja s porukom 'Škola je počela, bajkeri čuvajmo djecu!'

Vožnja s porukom 'Škola je počela, bajkeri čuvajmo djecu!'
U Banjoj Luci je danas organizovana promotivna vožnja u organizaciji Moto-kluba Bezbjednost zajedno sa Moto klubom Maršal, motociklistima iz Auto kluba Garaža 78, a uz podršku Auto-moto saveza Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Motociklisti su s natpisima 'Škola je počela, bajkeri čuvajmo našu djecu'! defilovali gradom kako bi doprinijeli podizanju svijesti vozača da poštuju saobraćajna pravila i propise, jer je počela školska godina i povećano je prisustvo djece koji prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju.

Predsjednik Moto kluba Maršal, Duško Drljača, je istakao da će Moto klub Maršal uvijek rado odazvati na sve preventivne kampanje koje imaju cilj poboljšanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, ali takođe napomenuo da će zajedno sa Moto klubom Bezbjednost učestvovati u realizaciji treninga bezbjedne vožnje koji je planiran krajem septembra.

Predsjednica Moto kluba Bezbjednost, Marija Markanović pozvala je bajkrera da provjere svoje vještine i učestvuju na treningu bezbjedne vožnje koju Klub realizuje od 28. do 30. septembra u Banjoj Luci u organizaciji licenciranih instruktora  sa dugogodišnjim iskustvom.

Ona je osvrnula i poražavajuću statistiku koja kazuje da je za osam mjeseci ove godine na putevima u Republici Srpskoj u saobraćajnim nezgodama povrede zadobilo 152-oje djece od kojih je 20-ero djece zadobilo teške tjelesne povreda i 132-oje djece lake tjelesne povrede. Na sreću nije bilo smrtno stradale djece.

Za osam mjeseci tekuće godine u saobraćajnim nezgodama povrede je zadobilo 107 motociklista, od kojih je 13 motocikista smrtno stradalo, 36 ih je teško tjelesno povrijeđeno i 58 je zadobilo lakše tjelesne povrijede, navode iz Moto kluba Bezbjednost.  

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!