Sarajevo -7 °C Subota 23.02.


14.09.2018. / 17:14h BiH - Sarajevo

Drljača i Đapo posjetili Narodnu kuhinju 'Stari grad'

Drljača i Đapo posjetili Narodnu kuhinju 'Stari grad'
Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović posjetili su danas Narodnu kuhinju „Stari Grad“, gdje ih je dočekala Zilha Šeta, poznata kao tetka Zilha.

Posjeta je organizovana s ciljem upoznavanja resornih ministara o radu Narodne kuhinje, ali i razgovora o načinima kako u budućnosti više pomoći rad ove humanitarne ustanove.

- Ovu priliku koristim da se prije svega zahvalim našim cijenjenim gostima koji su danas posjetili Narodnu kuhinju „Stari Grad“. Ovo je prva ovakva posjeta  predstavnika federalnih institucija u 25 godina postojanja Narodne kuhinje. Zahvaljujem kantonalnom i resornom federalnom ministarstvu za svu pomoć koju su nam pružili u posljednjih nekoliko godina - rekla je Šeta.

- Ministarstvo je prepoznalo veliki humani rad i nesebičnost tetke Zilhe koja pomaže građanima, ne samo Sarajeva, nego i cijele Bosne i Hercegovine, te su u protekloj godini odobrena sredstva u iznosu od 30.000 KM kroz projekt kojim je Narodna kuhinja „Stari Grad“ aplicirala prema Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike. Namjera i želja je da se saradnja nastavi i u narednim godinama kroz realizaciju novih projekata - kazao je Drljača, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!