Sarajevo -2 °C Subota 23.02.


14.09.2018. / 13:59h BiH - 12 učenika lakše povrijeđeno

Vlada RS-a će obezbjediti pomoć učesnicima koji su imali nesreću u Italiji

Vlada RS-a će obezbjediti pomoć učesnicima koji su imali nesreću u Italiji
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević razgovarali su sa direktoricom Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža“ Brankom Kovačević, u vezi sa saobraćajnom nesrećom u Italiji u kojoj je učestvovao autobus koji je vozio učenike ovog centra sa ekskurzije.

Cvijanović i Malešević su poručili učenicima i nastavnicima Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža“, koji se nalaze u Italiji, da će im Ministarstvo prosvjete i kulture i Vlada Republike Srpske obezbijediti svu potrebnu pomoć i podršku.

Kovačević je potvrdila da se svi učenici i nastavnici osjećaju dobro. Povrijeđeni đaci su hospitalizovani u lokalnoj bolnici i niko nije zadržan na daljem liječenju.

Po kompletiranju medicinske dokumentacije, učenici će biti smješteni u hotel. Roditelji učenika su o svemu obaviješteni, saopćeno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a.

Učenici Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ vraćali su se sa ekskurzije iz Španije, kada se u ranim jutarnjim satim kod Breše u Italiji dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao jedan od autobusa koji je prevozio učenike.

U ovoj nezgodi, čiji se uzrok još utvrđuje, smrtno je stradao suvozač autobusa, dok je 12 učenika lakše povrijeđeno.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!