Sarajevo 2 °C Utorak 20.11.


13.09.2018. / 17:43h Regija - Bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske

Kovač: Aleksandre, prestani da se hvataš Hrvatske

Kovač: Aleksandre, prestani da se hvataš Hrvatske
Poslanik vladajuće HDZ i bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske, Miro Kovač, kaže da ne zna da li bi lider SDS S Milorad Pupovac trebalo da se izjasni o Domovinskom ratu, Oluji i nekim izjavama predsjedika Srbije Aleksandra Vučića, što od njega zahtijevaju veterani.

On bi, kaže, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pitao da li želi saradnju, a ako bi odgovorio da želi, rekao bi mu da to želi i Hrvatska i da se onda treba uhvatiti posla i rješavati otvorena pitanja, kao što su "nestali, nasljeđe rata, agresije na Hrvatsku".

Pozvao bi, kaže, srpski državni vrh na rješavanje još otvorenih pitanja kao što su, kako navodi, "pitanje logoraša, onih koji su bili u logorima u Srbiji ili u Hrvatskoj pod nadzorom srpskih vojski. . . ne moramo to raditi bučno, možemo raditi tiho".

Vučiću bi rekao i da "prestane s izjavama u kojima se hvata Hrvatske, bavi se šahovnicom u Kninu, a znamo da je Knin i prije toga bio hrvatski grad".

"To je nepotrebno trošenje energije, treba mu jasno poručiti - Aleksandre, prestani s tim", rekao je Kovač, prenosi Tanjug.

Kovač je to rekao u kontekstu najavljenog protesta u Vukovaru zbog ćutanja hrvatskih vlasti o zločinima iz posljednjeg rata.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još