Sarajevo -1 °C Utorak 18.12.


13.09.2018. / 17:32h Regija - Ministar odbrane Srbije

Vulin: Formiranje vojske napad na mirovne napore Vučića

Vulin: Formiranje vojske napad na mirovne napore Vučića
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da je za Srbiju sasvim neprihvatljivo formiranje tzv. kosovske vojske i pozvao međunarodnu zajednicu da obezbijedi poštovanje rezolucije 1244 i ne dozvoli formiranje nelegalne oružane formacije koja će ugroziti mir i bezbjednost na KiM i regionu.

"Upozoravamo i međunarodnu zajednicu da obezbijedi poštovanje rezolucije 1244 i da ne dozvoli formiranje nelegalne oružane formacije koja će ugroziti mir i bezbjednost na Kosovu i Metohiji ali i u regionu. Odluka Prištine o pokretanju postupka za formiranje tzv. vojske Kosova je planiran pokušaj onemogućavanja sporazuma i napad na mirovne napore predsjednika Vučića", izjavio je ministar Vulin, prenosi tanjug.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Vulin pita čemu bi uopšte i služila ta vojska, da se brani od Crne Gore i Makedonije ili da napadne Albaniju.

"Jedina svrha formiranja vojske je sukob sa Srbijom i mi nećemo dopusiti da se priprema formacija koja po riječima Haradinaja i Veseljija treba da stigne do Niša", izjavio je Vulin povodom usvajanja Prijedloga zakona o transformaciji KBS u Oružane snage Kosova od kosovske vlade.

Vulin je poručio i da je Vojska Srbije sposobna da odbrani sve svoje građane i njihov način života bez obzira na to ko nam prijeti.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još