30°C
Mostar 33°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 32°C
Bihać 31°C
Powered by Dark Sky

13.09.2018 / 15:22 Politika - "Ne zna na koga misli"

Vučić reagovao na Ivanićev intervju za Vijesti.ba: Ne miješam se u izbore

Vučić reagovao na Ivanićev intervju za Vijesti.ba: Ne miješam se u izbore
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom izjave člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj, rekao da se lično do sada nije miješao i da ne zna na koga je Ivanić mislio.

- Što se tiče izjave Ivanića da Srbija ne treba da se meša u izbore, lično se do sada nisam mešao, ne znam na koga je to mislio, ni na prošlim izborima ni na pretprošlim izborima u Republici Srpskoj. Nisam čuo gospodina Ivanića da je to govorio onima koji su mešali nekada ranija u izbore u Republici Srpskoj, možda sam i ja pogrešio pa to nisam video, rekao je Vučić i dodao:

- Voleo bih da je takvu vrstu pridika nekim drugima koji se otvoreno mešaju u izbore u RS, ali šta ćeta ja sam naučen na to da mi pridike drža svi. Nekad uspešno, nekad neuspešno, jedna manje ili više ništa strašno.

Što se tiče izbora u BiH i da li će kao hrvatski i bošnjački član za Predsjedništvo BiH pobijediti Željko Komšić i Denis Bećirović, Vučić je rekao da prati kampanju, ali ne želi da komentariše ništa dok se izbori ne završe.
 
Podsjetimo, Mladen Ivanić je u video intervjuu za Vijesti.ba odgovarao na pitanje - Kako komentariše da Vučić dolazi u BiH 5. oktobra, dva dana prije izbora na otvaranje bolnice u Istočnom Sarajevu i da to neki tumače kao podršku Miloradu Dodiku?
 
- Prvo, ne znam da li će toga biti. Ne znam da li će to biti 5. oktobra. Mislim da, kao što sam rekao na početku ovog razgovora, Dodik previše uvlači rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju. Na rukovodstvu Srbije je da o tome odluči. Moj stav je da se ni mi iz RS ne trebamo petljati u izbore u Srbiji, kao što mislim da se i oni iz Srbije ne trebaju petljati u naše izbore. Mislim da rukovodstvu Srbije svi mi koji živimo sa ove strane Drine treba da budemo jednaki, te da ne smije biti podjele na one koji se više vole i one koji se manje vole. Uvjeren sam da će Vučić naći tu mjeru da bude vidljivo da to nije, što se njega tiče, pitanje podrške bilo kojoj od strana.
 
Na konstataciju da će vladajuća stranka u RS, Vučićevu i posjetu Rusiji i sastanak s Putinom, pokušati iskoristiti da to predstavi javnosti kao direktnu podršku, Ivanić je odgovorio:
 
- Naravno da hoće. Tu joj ja ništa ni ne zamjeram. To je sasvim sigurno njihovo pravo da to pokušaju iskoristiti za svoju podršku, ali puno toga zavisi od tih strana. Puno toga zavisi od toga kako će se te strane odnositi. Ne bi bilo pametno nikome da u izborima bude na jednoj strani, pa makar to bila i moja. Šta će u slučaju da pobijedi drugi?
 
Ivanićeva izjava u video prilogu od 14.30 minuta ...

Vučićeva reakcija u videu ispod od 30.45 min...

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo