Sarajevo -6 °C Nedjelja 24.02.


12.09.2018. / 20:00h Politika - Sutra na portalu Vijesti.ba

Ekskluzivni video intervju: Bakir Izetbegović

Ekskluzivni video intervju: Bakir Izetbegović
Ekskluzivni gost najnovijeg video intervjua na portalu Vijesti.ba je predsjedavajući Predsjedništva BIH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Izetbegović u razgovoru za naš portal govori o tome šta je uređeno u prethodnih osam godina, koliko je u Predsjedništvu BIH, ali i šta nije i zašto. Razgovarali smo i o tome kakvu Bosnu i Hercegovini vidi u budućnosti, te zašto smatra da je stanje bolje od percepcije. 
 
Šta je sa pričom o Arapima u BIH, kako gleda na poruke pruženih ruku Dragana Čovića i Bože Ljubića, radi li se o iskrenim porukama ili predizbornom blefiranju, neke su od teme o kojima razgovaramo. 
 
Saznajte zašto Izetbegović misli da Dodika čeka “penzija“ i kakva, kakavu je poruku nova administracija SAD-a uputila SNSD-u sankcijama Nikoli Špiriću, šta misli o tvrdnjama Mladen Ivanića da trenutni bošnjački lider izaziva svađu i sukobe. 
 
Razgovarali smo i o crtanju novh karata na Balkanu, naoružavanju u regionu, odnosima sa Srbijom i Hrvatskom, panovima za budućnost i “Agendi 2026“.
 
Nezaobilazna tema su i predstojeći izbori, a Izetbegović prognozira rezultat SDA i njenog kandidata za Predsjedništvo BIH Šefika Džaferovića u odnosu na protukandidate. Saznajte i koga vidi kao potencijalnog partnera u budućoj vlasti.  
 
S Izetbegovićem je razgovarao urednik portala Sedin Ćenan, a intervju pogledajte sutra na Vijesti.ba.

 

(Vijesti.ba)