Sarajevo 1 °C Utorak 20.11.


12.09.2018. / 19:27h BiH - Sarajevo

Održan okrugli sto o unapređenju prava i položaja osoba sa invaliditetom u KS

Održan okrugli sto o unapređenju prava i položaja osoba sa invaliditetom u KS
U organizaciji Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom u KS i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS uz finansijsku podršku MyRight ureda u BiH danas je održan okrugli sto na temu implementacija Akcionog plana za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo do 2021. godine.

U radu konferencije učestvovali su i predstavnici Općine Centar koje je predvodio načelnik Nedžad Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.
 
- Do sada smo realizovali projekte uklanjanja arhitektonskih barijera na svim pješačkim prijelazima i trotoarima od Marijin dvora do Ulice Zelenih beretki koja administrativno pripada Općini Stari Grad. Također kod obnova šetnica kroz Centar postavljamo vodilice za nesmetano kretanje slijepih i slabovidnih osoba, dok smo Udruženju slijepih Kantona Sarajevo u nekoliko navrata uručivali donacije neophodne medicinske i tehničke opreme za njihove članove - rekao je Ajnadžić.
 
Federalnom Strategijom za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom 2016.-2021. stavljeno je u obavezu institucijama vlasti na svim nivoima da usvoje akcione planove za njenu implementaciju.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!