Sarajevo 5 °C Petak 22.02.


12.09.2018. / 18:22h BiH - Goražde

Otvorene rekonstruisane prostorije Službe za laboratorijsku dijagnostiku

Otvorene rekonstruisane prostorije Službe za laboratorijsku dijagnostiku
U Domu zdravlja "dr. Isak Samokovlija" u Goraždu danas su otvorene rekonstruisane prostorije Službe za laboratorijsku dijagnostiku. Projekat vrijedan oko 20.000 KM koji je podrazumijevao i nabavku nove opreme, zajedno su realizovali Grad Goražde i Vlada Bosanskopodrinjskog kantona.

Rekonstruisane prostorije zajedno su otvorili direktor Doma zdravlja dr. Edin Čengić, gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i premijer BPK-a Emir Oković.
 
Kako je istaknuto ovom prilikom, implementacijom ovog projekta unaprijeđen je kvalitet usluga laboratorijske dijagnostike za pacijente te stvoreno bolje poslovno okruženje za uposlenike.
 
- Zahvaljujemo Vladi BPK-a i Gradu Goražde kao našem osnivaču koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta jer zahvaljujući tome i informatizaciji naše laboratorije koju smo počeli prije dva mjeseca, bićemo u mogućnosti da radimo sve veći broj laboratorijskih usluga kako naši građani ne bi morali ići van kantona. Ponosno mogu reći da je ova laboratorija sigurno najopremljenija u  našem širem regionu - kazao je Edin Čengić, direktor Doma zdravlja.
 
Šef Službe za laboratorijsku dijagnostiku Mersudin Selimović naglasio je da je realizacijom ovog projekta ubrzan proces rada laboratorije.
 
- Stvoreni su uslovi da uvedemo nove analize tako da smo već od prošlog mjeseca uveli 12 novih analiza. Primjerice, reproduktivni hormoni koji su jako bitni a zbog kojih su pacijenti do sada išli u Sarajevo da rade te nalaze, zatim uveli smo lipidne statuse kojima možemo da računamo riziko faktore za eventualne srčane i moždane udare. Mi već godinu dana radimo u eksternoj vanjskoj kontroli koja je na svjetskom nivou i u taj projekt je uključeno 40 hiljada laboratorija u svijetu - pojasnio je Selimović.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!