15°C
Mostar 20°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

12.09.2018 / 14:21 Politika - Spriječite manipulacije!

Ivanić: Popijte kafu, pa na izbore!

Ivanić: Popijte kafu, pa na izbore!
Mladen Ivanić / Vijesti.ba
”Popijte kafu, pa na izbore. Kao nikad do sad, ove godine je svaki glas važan. Pozivam vas da izađete i glasate za koga god želite, ali samo da spriječite da neko drugi iskoristi vaš listić. Samo izlaskom na izbore sprečavate manipulacije”, rekao je sinoć srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, gostujući na bijeljinskoj IN televiziji.

On je rekao da su promjene u Srpskoj na pragu, ali da je važno da oni koji godinama na izborni dan ostaju kod kuće, a najčešće se radi o pristojnim ljudima, koji podnose bahatost i silu - ove godine zaista mogu da odluče.

”Moj protivkandidat i ja smo dva svijeta. I u politici, ali i u ponašanju, rječniku, pa ako hoćete – i po imovini. Kad god su srpski narod predstavljali pristojni i ljudi sa dignitetom, imali smo najbolju poziciju. Kad god nas u ruke preuzmu avanturisti, dolazi do sukoba, pa i do rata. A ja ne želim čak ni da uvrijedim nečije dijete i garantujem da će sa mnom Srpska biti stabilna”, rekao je Ivanić.

Govoreći o ekonomiji, Ivanić je podsjetio da je njegova Partija demokratskog progresa još prije godinu dana predstavila ”Program obnove Republike Srpske”, koji stavku po stavku daje rješenja za svaku oblast ponaosob, uključujući i ekonomsku, demografsku i moralnu obnovu.

”SNSD-ova vlast u kampanji samo pljuje, a nemaju nijedno rješenje za propalu ekonomiju. Evo, uzmite samo primjer malinara u Srpskoj. Imamo oko 3.000 gazdinstava koji se bave uzgojem malina. Kad je otkupna cijena dobra, njima se rad isplati. Kad cijena padne, malinari propadoše. Zašto država ne garantuje otkup, za početak makar za njih? To ne košta više od deset miliona, ali bi time bio riješen problem oscilacija cijena i riješen problem nekoliko hiljada porodica”, kaže Ivanić.

On podsjeća ljude da ne slušaju brojeve koje im saopštavaju političari, nego da se okrenu oko sebe i da pogledaju u svoj novčanik, jesu li u stanju da žive kao normalan svijet.

”Razmislite samo s kim će biti bolje, ali obavezno izađite na izbore. A Vukota Govedarica i ja, sa Savezom za promjene i narodom možemo mnogo”, rekao je Ivanić.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo