18°C
Mostar 30°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 25°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

12.09.2018 / 12:19 Politika - Sarajevo

A-SDA predstavila nosioce lista za predstojeće izbore

A-SDA predstavila nosioce lista za predstojeće izbore
Foto: Fena / Vijesti.ba
Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) predstavila je danas u Sarajevu kandidate za predstojeće Opće izbore u koje ulaze sa sloganom "Vrijeme je za novu bošnjačku politiku - A-SDA za evropsku Bosnu i Hercegovinu zajedno".

Nosilac liste A-SDA za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Sejfudin Tokić istakao je da predstavnici Bošnjaka u aktuelnoj vlasti SDA i SBB u ovom i prethodnom mandatu nisu adekvatno štitili teritorijalni integritet i suverenitet BiH, kao ni bošnjački nacionalni identitet.

Naveo je da je teritorijalni integritet BiH narušen prepuštanjem Sutorine Crnoj Gori i defanzivnim odnosom u prihvatanju da BiH bude onemogućen slobodan pristup otvorenom moru izgradnjom Pelješkog mosta.

Tokić je naglasio da su nekompetentnost, podanički mentalitet i spremnost na korupciju glavne karakteristike sadašnjih bošnjačkih predstavnika, te da bi BiH i Bošnjaci teško mogli preživjeti još jedan mandat takve politike.

- Nova bošnjačka politika podrazumijeva radikalni zaokret u odnosu bošnjačkih predstavnika spram države BiH. Bošnjaci su apsulutno većinsko stanovništvo ove države i moraju preuzeti odgovornost za sudbinu države - rekao je Tokić.

Potcrtao je da je u prethodnom periodu zataškana najveća korupcijska afera u kojoj je u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, po svjedočenju bivšeg direktora te institucije Kemala Čauševića, ukradeno više od milijardu KM, za što je optužio oligarhije SDA, SNSD-a i HDZ-a.

Nosilac liste A-SDA za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Namir Zuka kazao je da je on odnedavno penzionisani brigadir OSBiH koji je 30 godina služio državi i da mu je osnovni motiv za prihvatanje kandidature bio da nastavi borbu za Bosnu i Hercegovinu.

Dodao je da namjerava nastaviti služiti narodu jer smatra da je u našoj državi jednakost između naroda i države izgubljena, iako su u normalnim državama to dvoje jedno.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo