18°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

11.09.2018 / 23:33 BiH - "Pravda za Davida"

Opozicija dala podršku Dragičeviću u traganju za istinom

Opozicija dala podršku Dragičeviću u traganju za istinom
Foto: BN / Vijesti.ba
Porodica i prijatelji ubijenog Davida Dragičevića mirnim okupljanjem na Trgu Krajine i večeras su zahtijevali da im se kaže ko je ubio 21-godišnjeg studenta iz Banjaluke?

Međunarodni advokatski tim angažovan u slučaju ubistva Davida Dragičevića blizu je da napusti saradnju sa institucijama Republike Srpske jer su i oni vidjeli sa kim imaju posla – rekao je otac ubijenog Davida, Davor Dragičević.

On je poručio institucijama da imaju rok do petka da njemu ili njegovim advokatima predaju svu dokumentaciju koja se nalazi u Okružnom tužilaštvu.

„Vreći, Leptiru, zločincu Bajiću iz specijalnog tužilaštva i svim ostalim njihovim jatacima. Bajiću čiji si ti šef i ko je tebi Bajiću šef. A grupa Pravda za Davida sve zna. Imate rok do petka. Sav spis koji imate u tužilaštvu da predate meni ili mojim advokatima do petka u 18 časova prije skupa.“, rekao je Davor Dragičević.

On je pročitao svoje pismo koje je uputio svim političkim partijama i institucijama Republike Srpske.

„Da li ste spremni da izađete na Trg Krajine odnosno Trg Davida Dragičevića, stanete iza mene i grupe „Pravda za Davida“ i ostanete tu sve dok ne saznamo istinu i pravdu u slučaju brutalnog Davidovog ubistva. I nama je potrebna podrška kako bi smo ove stvari doveli do kraja. A to možemo učiniti samo zajedno, odnosno okupljanjem svih zdravih društvenih snaga i bezrezervnom borbom za istinu i pravdu.“, pitao je Dragičević.

opozicija-davor

Na njegov zahtjev odgovorili su SDS Vukota Govedarica, NDP Dragan Čavić, PDP Branislav Borenović, Adam Šukalo, UG „Restart Srpska“ Stefan Blagić i odbornik PDP-a Draško Stanivuković.

Oni su večeras lično došli na trg Krajine kako bi porodici Dragičević dali do znanja da su uz njih u borbi. Podršku je pružio i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

(Vijesti.ba / BN)

Izdvajamo