Sarajevo -6 °C Nedjelja 24.02.


11.09.2018. / 10:10h Regija - Šef srpske diplomatije

Dačić: Tači sigurno neće posjetiti Preševo

Dačić: Tači sigurno neće posjetiti Preševo
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Hašim Tači sigurno neće posjetiti Preševo i da je to bila lažna vijest.

"To je bila lažna vijest koja je objavljena da bi skrenula pažnju sa uspješne posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić za TV Pink.

On je dodao da je odmah utvrđeno da je lažna vijest jer je navodno trebalo da dođe u Preševo sa komesarom Johannes Hahnom, ali da je iz kabineta komesara Hahna to demantovano.

"Nije bilo zahtjeva za odobravanje njegove posjete. Mi smo zvali i Hahnov kabinet i oni su nam rekli da on nije planirao posjetu Preševu i da je tada u Strazburu", naglasio je Dačić.

On je rekao da je i sam Tači svjestan da ne može da dođe u Preševo i da je rekao medijima u Prištini da problem za njegov dolazak predstavlja presuda i potjernica.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!