15°C
Mostar 20°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

11.09.2018 / 00:04 Obrazovanje - Data saglasnost

U BPK Goražde upošljavanje kadra za školski rad s djecom s poteškoćama u razvoju

U BPK Goražde upošljavanje kadra za školski rad s djecom s poteškoćama u razvoju
Arhiv / Vijesti.ba
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde (BPK Goražde) dala je saglasnost osnovnim školama „Husein ef. Đozo“ i „Fahrudin Fahro Baščelija u Goraždu, „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima i osnovnoj školi „Ustikolina“ u Ustikolini za zapošljavanje odgovarajućeg, stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Sporazumom kojeg su zaključili Federalni zavod i Služba za zapošljavanje BPK te Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK, u periodu od devet mjeseci sufinansirat će se troškovi obaveznih doprinosa i neto plaće za četiri stručna radnika koji će raditi sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Kako je istaknuto, Federalni zavod sufinansira ovaj projekt sa 21.000 KM, a ostatak od 9.000 KM resorno ministarstvo.
 
Vlada je usvojila i odluke o finansiranju i sufinansiranju troškova prijevoza za redovne učenike osnovnih i srednjih škola s područja BPK Goražde i OMŠ „Avdo Smailović“ Goražde u školskoj 2018/19 godini.
 
Na prijedlog Ministarstva za unutrašnje poslove, Vlada je usvojila Rješenje o imenovanju Komisije za provođenje postupka uništenja vatrenog oružja, dijelova za vatreno oružje i municije, kao i Odluku o njihovom uništenju, saopćeno je iz Vlade BPK Goražde.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo