Sarajevo -7 °C Nedjelja 24.02.


08.09.2018. / 23:55h Politika - Kćerka legendarnog mostarskog komandanta

Selma Drljević: Vladajući truju narod i jedu nam vrijeme, nemamo pravo biti pasivni

Selma Drljević: Vladajući truju narod i jedu nam vrijeme, nemamo pravo biti pasivni
Kćerka legendarnog komandanta odbrane Mostara Semira Drljevića Lovca, Selma Drljević na oktobarskim Izborima naći će se ispred Prve mostarske partije (PMP) na listi Demokratske fronte za Skupštinu HNK.

Ova 25-godišnjakinja rođena je u jeku agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Mostara, augusta 1993. godine u ratnoj bolnici u Mostaru u zgradi Higijenskog zavoda.
 
Selma Drljević, diplomirana sociologinja, javnosti se obratila na skupu PMP-a u Mostaru te se zahvalila Predsjedništvu i Skupštini Prve mostarske partije, kao i Kantonalnom odboru Demokratske fronte i predsjedniku Željku Komšiću koji su joj ukazali povjerenje na izborima.
 
- Ovo za mene predstavlja veliki izazov kao mladoj ženi u jednoj konzervativno patrijarhalnoj sredini. Posebno Želim da naglasim da je ovo velika odgovornost te zbog toga neću sama sudjelovati i raditi, već ću imati stručan, profesionalan i efikasan tim Prve Mostarske partije i raditi ćemo progresivno i efektivno u korist svih nas. Lično smatram da imam kredibilitet da kažem da je krajnje vrijeme da se mladi uključe u riješavanje svih važnih pitanja unutar države koja se tiču svih građana i građanki Bosne i Hercegovine. Naši mladi su itekako inteligentni, ambiciozni i ustrajni ljudi, rekla je Drljević.
 
Smatra da mladi donose nova razmišljanja i nove ideje i da itekako mogu donijeti i ostvariti promjene i korake naprijed.
 
- Drugim riječima, poručila bih svim mladim koji su kao ja odlučili ostati ovdje da rješenje nije u EXIT-u nego u ENTER-u. Zato pozivam sve mlade ljude da se uključe jer budućnost treba da pripada nama. Potrebno je nama mladima dati šansu da implementiramo svoje ideje, da nam ljudi uvažavaju kritičko mišljenje. Znam da možemo pomjerati granice, graditi citizen državu i kroz tu državu njegovati našu multikulturalnost koja je sama po sebi Evropa u malom, rekla je Selma Drljević i zaključila:
 
- I zato, dok vladajući truju narod i jedu nam vrijeme, nemamo pravo da budemo pasivni. I samo tako će BiH pobijediti.

df-pmp

Željko Komšić, Branimir Jukić, Selma Drljević i Semir Drljević Lovac
 
(Vijesti.ba)