Sarajevo 5 °C Petak 22.02.


07.09.2018. / 15:35h Kultura - Izložba Fehima Vukotića

Izetbegović, Zvizdić, Čampara i Skaka posjetili izložbu “Grad u boji”

Izetbegović, Zvizdić, Čampara i Skaka posjetili izložbu “Grad u boji”
Danas su Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH i gradonačelnik Abdulah Skaka posjetili u Vijećnici izložbu pod nazivom “Grad u boji” autora Fehima Vukotića.

Fehim Vukotić čvrsto je vezan uz svoj životni prostor i svoj grad, a to je Dubrovnik, koji je oduvijek bio i ostao njegova nepresušna inspiracija.
 
Motivi Vukotićevog slikarstva neosporno uvlače u pozitivnu atmosferu prema životu i umjetnosti otkrivajući neraskidivi lanac: grad – ljubav – život – duša.

grad-u-boji-3
 
Njegove izložbe svojom estetskom kvalitetom privlače veliki broj publike, a sam Vukotić naglašava da je Sarajevo grad koji je neviđeno inspirativan umjetnicima, te da ideje koje mu pokloni može da obradi na nebrojeno mnogo načina.

grad-u-boji-4
 
Predsjedavajući Izetbegović, predsjedavajući Zvizdić i ministar Čampara  u društvu umjetnika Vukotića pregledali su nesvakidašnje radove koje će sarajevska publika moći vidjeti u narednih dvadeset dana.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još