Sarajevo -2 °C Subota 23.02.


07.09.2018. / 08:38h Kultura - Najava

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama 7. septembra

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama 7. septembra
Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama bit će obilježen danas, u organizaciiji Univerziteta u Sarajevu.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke - partneri iz Bosne i Hercegovine će učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje, promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe.
 
Univerzitet u Sarajevu ove godine ima 40 partnera iz BiH. Ove godine naša ciljna grupa su najmlađi, a jedan od specifičnih ciljeva jeste podizanje svijesti o važnosti biblioteka u najranijem obrazovanju. Javna ustanova Djeca Sarajeva je prepoznata kao ovogodišnji partner u organiziranju ovog nacionalnog dana.
 
Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama obilježit će se u 31 odjeljenju ove institucije kroz aktivnosti koje uključuju likovni i scenski izričaj, najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!