Sarajevo 5 °C Petak 22.02.


06.09.2018. / 15:08h Zanimljivosti - "Dark theme"

YouTube tamna tema stiže Android korisnicima

YouTube tamna tema stiže Android korisnicima
Prije nekoliko mjeseci pojavile su se informacije o tome da YouTube počinje da donosi tamni mod Android korisnicima. Međutim, opcija je tada bila dostupna samo selektovanoj grupi korisnika. Sada izgleda da opcija konačno stiže svima.

Oni koji nisu upoznati sa opcijom tamnog moda, funkcija će tradicionalnu YouTube meni temu, koja je bijela, potamniti i načiniti je lakšom za gledanje u uslovima slabijeg ili tamnog osvjetljenja.

Ukoliko već niste dobili obavještenje o promjeni za isprobavanje tamne teme, možete je uključiti ručno. Potrebno je da odete u Settings meni, potom u "general" sekciju i izaberete prekidač za "Dark theme".

Nakon ovoga, vidjećete mijenjanje teme aplikacije u znatno tamniju šemu boja. Ukoliko ne vidite opciju, vjerovatno ćete morati da ažuirirate aplikaciju na verziju 13.35.51, koja je dostupna na Google Play Store-u. Ukoliko već imate ovu verziju instaliranu, a i dalje ne vidite dugme za uključivanje tamne teme, obrišite keš za You Tube aplikaciju i dugme će se pojaviti.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!