12°C
Mostar 20°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 16°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

05.09.2018 / 22:06 Muzika i Film - Viva škola filma

Mlade filmadžije iz Ustikoline poručile: "Ja želim promjene"

Mlade filmadžije iz Ustikoline poručile: "Ja želim promjene"
Screenshot: YouTube / Vijesti.ba
U Javnoj ustanovi Osnovna škola "Ustikolina" u Ustikolini završena je filmska radionica "Viva škola filma" koja je bila održana od 3. do 5. septembra.

Tokom tri dana 10 učenika je prošlo kroz teorijski dio o filmu, napisali su scenario i snimili svoj film koji je trećeg dana radionice i montiran.

Film mladih iz Ustikoline pod nazivom "Ja želim promjenu" obrađuje nekoliko društvenih problema kao što su ekološka svijest, tolerancija, obrazovanje i egzistencija.

Ovaj film će se, sa ostalim filmovima iz kategorije Omladinski film, na 4. Viva film festivalu koji se održava u Sarajevu od 12. do 15. septembra, boriti za jednu od vrijednih nagrada.

Na adresu festivala je pristiglo 20 omladinskih filmova iz 18 gradova u BiH u kojima su održane Viva filmske radionice. Filmovi će biti prikazani u subotu 15. septembra u Art kinu Kriterion i 11 filmskih centara, širom BiH.

Kako je iz "Viva škola filma“ najavljeno, očekuje se dolazak oko šezdesetoro djece iz cijele BiH koji će prisustvovati projekcijama filmova, a nakon projekcija bit će upriličena ceremonija zatvaranja festivala i dodjela nagrada.

Sljedeća 5. sezona "Viva škola filma“ počinje već od oktobra 2018. i trajat će do juna 2019., a planirano je ponovo 20 radionica u gradovima cijele BiH.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo