Sarajevo 5 °C Petak 22.02.


04.09.2018. / 16:03h Ekonomija - Vlada FBiH

Sredstva za 20 lokalnih samouprava za unapređenje infrastrukture

Sredstva za 20 lokalnih samouprava za unapređenje infrastrukture
Ugovori između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i 20 jedinica lokalne samouprave iz FBiH u okviru projekta izgradnje poduzetničkih zona, u ukupnom iznosu od 3.747.462,41 KM, bit će potpisani sutra u Sarajevu.

Ugovore će potpisati federalni ministar Amir Zukić s gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima jedinica lokalnih samouprava.

Odobrena sredstva će biti usmjerena na izgradnju nove i unapređenje postojeće infrastrukture (ceste, vodovod, kanalizacija, el. energija, itd.) u okviru poslovnih zona u Federaciji BiH, kao preduslova za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnom nivou.

Sredstva su dobili Tešanj, Široki Brijeg, Novi Travnik, Stolac, Donji Vakuf, Doboj-Jug, Jablanica, Gradačac, Čitluk, Kiseljak, Čapljina, Zavidovići, Mostar, Žepče, Bihać, Bosanski Petrovac, Kalesija, Usora, Grude i Čelić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!