Sarajevo 2 °C Petak 22.02.


04.09.2018. / 16:01h Rukomet - Goražde

U subotu 18. Memorijalni rukometni turnir „Mirsad Hurić“

U subotu 18. Memorijalni rukometni turnir „Mirsad Hurić“
Muški rukometni klub Goražde u subotu, 8. septembra bit će domaćin 18. memorijalnog rukometnog turnira „Mirsad Hurić“, što će ujedno biti svojevrsna provjera spremnosti ekipe pred prvenstvo koje ih očekuje za dvadesetak dana.

Kako je Feni kazao Admir Sijerčićm pomoćni trener MRK Goražde, pripreme na fizičkoj spremi rukometaša trajale su četiri sedmice, a u narednom periodu uslijedit će taktičko-tehnička priprema kako bi se što bolje dočekao početak Premijer lige BiH.
 
- Što se tiče igračkog kadra on je kao i prošle godine oslonjen na domaće igrače. Za sada samo je jedan igrač sa strane a riječ je o golmanu Milenku Jeliću iz Nove Varoši. Deficitarni smo na vanjskoj liniji i nastojimo na tim pozicijama dovesti jednog ili dvojicu igrača – kaže Sijerčić.  
 
Po njegovim riječima, tradicionalni  18. memorijalni turnir, posvećen jednom od najboljih goraždanskih rukometaša Mirsadu Huriću, bit će prva provjera ekipe.
 
- Ove godine na turniru će pored domaće nastupiti ekipa Sloge iz Gornjeg Vakufa, Priboj iz Srbije i Slavija iz Istočnog Sarajeva. Prva utakmica igra se u 12 sati, a finalna u 20 istog dana - kazao je Sijerčić uz napomenu da, zbog problema u Rukometnom savezu BiH još nije poznato kada počinje prvenstvo.
 
- Nadam da će prvenstvo početi 22. ili 23. septembra. Mi ćemo se naravno potruditi da se pripremimo što bolje. Slijede testne utakmice, a što se ambicija tiče to je opstanak u Premijer ligi BiH - izjavio je on

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!