Sarajevo -6 °C Nedjelja 24.02.


04.09.2018. / 15:56h Kultura - Veliki uspjeh

Hadžihafizbegović u Nišu dobio Specijalno priznanje žirija za ulogu u 'Žabi'

Hadžihafizbegović u Nišu dobio Specijalno priznanje žirija za ulogu u 'Žabi'
Na 53. filmskom festivalu u Nišu, direktor Kamernog teatra 55 i glumac Emir Hadžihafizbegović dobio je Specijalno priznanje žirija za ostvarenu ulogu u filmu "Žaba".

Niški festival jedan je od najprestižnijih festival u regiji, projekcije se održavaju u niškoj tvrđavi koja prima blizu 3.000 posjetilaca. Nagradu je dodijelio žiri u sastavu: Bojana Maljević, Ana Sofrenović i Tihomir Stanić.

- Ova nagrada posebno mi je draga, jer je niški festival možda i jedini festival u regiji koji nagrade dodjeljuje isključivo za glumačka ostvarenja. Ta nagrada uvijek dolazi u sinergiji žirija i niške publike, i kada sam nakon projekcije filma "Žaba", zajedno sa Mirsadom Tukom i Vlastom Vlaisavljevićem, glumcima koji zajedno sa mnom igraju u filmu izašao na poklon, gdje smo sva trojica doživjeli ovacije publike, očekivao sam da je nagrada moguća - kazao je Hadžihafizbegović.

Podsjetio je da je nakon filmskih festivala u Mostaru, Firenci i New Yorku, dobio i četvrtu nagrada za ulogu Zeke u filmu "Žaba" te da je svaki put podijeli sa Aleksandrom Seksanom, Mirsadom Tukom, Moamerom Kasumovićem i Elmirom Jukićem, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!