Sarajevo -2 °C Subota 23.02.


04.09.2018. / 14:42h Kultura - Sarajevo

U Galeriji Samostana sv. Anto izložba crteža Elisabeth Schratl

U Galeriji Samostana sv. Anto izložba crteža Elisabeth Schratl
U Galeriji Samostana sveti Anto u Sarajevu postavljena je izložba crteža austrijske umjetnice Elisabeth Schratl pod nazivom "Vernisaž-Bezgranične linije" (Grenzenlose Linien).

Izložba obuhvaća radove s motivima iz Austrije i Bosne i Hercegovine. Osnovna ideja i poruka, po riječima autorice, jeste da umjetnost predstavlja način spajanja ljudi koji cijene, razumiju i žive istinske ljudske vrijednosti neovisno o bilo kojoj vrsti njihove pripadnosti i boravišta.
 
U programu upriličenom povodom otvorenja sudjelovala je autorica Elisabeth Schratl, te austrijska operna diva Barbara Fink (Nikol), prof. Nerica Abdulić-Osmančević i inicijatorica i organizatorica izložbe  bh. likovna umjetnica Hiba Mustafić.
 
Taj projekt realiziran je uz potporu Austrijske ambasade Sarajevo, a izložbu je  zvanično otvorio veleposlanik Austrije u BiH Martin Pammer, u prisustvu velikog broja ljubitelja likovne umjetnosti i bh. i inozemnih zvaničnika i diplomata.
 
Izložba "Vernisaž-Bezgranične linije" (Grenzenlose Linien) bit će otvorena za javnost do 10. septembra, saopćeno je iz Press službe Blue art gallery.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!