Sarajevo -7 °C Subota 23.02.


04.09.2018. / 14:03h Muzika & Film - Južna Koreja

'Dobar dan za posao' na Busan Film Festivalu

'Dobar dan za posao' na Busan Film Festivalu
Film ''Dobar dan za posao'' u režiji Martina Turka i produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva, uvršten je u službenu selekciju BUSAN International Film Festivala u Južnoj Koreji.

Nakon što je na 24. Sarajevo Film Festivalu prikazan u programu pretpremijere, Turkov film će na BUSAN Festivalu zabilježiti međunarodnu premijeru.
 
Ovogodišnji festival je 23. po redu, a bit će održan od 4. do 13. oktobra, saopćeno je iz SFF-a.
 
''Dobar dan za posao'' je društvena drama bazirana na likovima: drama prati Armina, običnog čovjeka koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu. Njegova priča govori o tome kako je devalvacija ljudskog integriteta jedna od najbolnijih posljedica svake krize. 
 
Film ''Dobar dan za posao'' je jedan od deset filmova u konkurenciji za Flash Forward Audience Award Festivala u Busanu. To je najveći azijski filmski festival s oko 300 filmova u programu, od kojih skoro polovica na ovom festivalu imaju međunarodnu ili svjetsku premijeru.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!