30°C
Mostar 35°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 29°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

31.08.2018 / 13:41 Ostali sportovi - Biciklizam

"Giro di Sarajevo 2018" startuje u nedjelju na Dobrinji

"Giro di Sarajevo 2018" startuje u nedjelju na Dobrinji
Foto: Vijesti.ba
Udruženje građana "Giro di Sarajevo" i ove godine organizira centralni biciklistički događaj u Sarajevu, ali i Bosni i Hercegovini, tradicionalnu biciklističku vožnju centralnim ulicama glavnog grada.

Menadžer projekta Giro di Sarajevo Emir Hulusić na pres konferenciji je kazao da se ovom najmasivnijom biciklističkom manifestacijim u BiH, koja će 11. put biti održana u nedjelju, 2. septembra, želi skrenuti pažnja na nužnost imlementacije modernih urbanističkih rješenja u gradsku sredinu i omogućiti  biciklistima da što lakše idu u školu i na posao, čime bi se dodatno rasteretio saobraćaj, poboljšali uslovi za život i čuvala životna sredina.   
 
Na rekreativnoj vožnji organizatori očekuju učešće više od 2.000 biciklista iz cijele BiH.
 
"Giro di Sarajevo'' će, sa manjim izmjenama, i ove godine ići istom trasom kao i prethodnih izdanja. Start je planiran u 14 sati ispred škole ''Skender Kulenović'' na Dobrinji, nakon čega se u Nedžarićima kolona priključuje na glavnu gradsku saobraćajnicu i njome se vozi sve do Vijećnice, te nazad do Marijin Dvora, sa ciljem na  Vilsonovom šetalištu, gdje će biti održan koncert. 
 
Učesnici će moći da se prijeve od 12 do 13.45 sati ispred OŠ "Skender Kulenović" kako bi preuzeli svoj registracijski broj.
 
Učešće je besplatno, a djeci starosti ispod deset godina nije dozvoljeno iz sigurnosnih razloga.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo