7°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

28.08.2018 / 11:21 Ostali sportovi - Savez klizačkih sportova BiH

Novo priznanje za bh. brzoklizača Edina Brankovića

Novo priznanje za bh. brzoklizača Edina Brankovića
Foto: Vijesti.ba
Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Edin Branković izabran je za ulogu "Young Change Maker 2018" Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) s projektom "Akademija izvrsnosti" koji vodi od 2015. godine.

To je nastavak uloge mladog ambasadora koju je Branković obnašao ispred MOK-a i Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH) u Austriji (Innsbruck, 2012) i Kini (Nanjing, 2014), te veliko priznanje za Bosnu i Hercegovinu, Savez klizačkih sportova BiH i OK BiH.
 
Kroz ulogu ambasadora, Branković je 2015. pokrenuo Akademiju izvrsnosti BiH - "Excellence Academy", koju je MOK 2016. godine izabrao i podržao kao jedan od najboljih svjetskih projekata u oblasti "Sport i društveni razvoj", saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.
 
MOK je prepoznao dosadašnje uspjehe Akademije i svrstao je među 42 svjetska projekta za mlade koje podržava u 2018. godini.
 
Akademija izvrsnosti pomaže mladima da prepoznaju svoje vrijednosti kroz programe sporta, kulture i obrazovanja.
 
Branković od septembra ove godine nastavlja sa intenzivnim pripremama za nastupe na svjetskim kupovima, evropskom i svjetskom prvenstvu, koji ga očekuju u nastavku klizačke sezone.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo