Sarajevo 5 °C Petak 16.11.


18.08.2018. / 22:03h BiH - MUP KS

Potraga za osobom zbog lažne dojave o bombi na Bentbaši

Potraga za osobom zbog lažne dojave o bombi na Bentbaši
Dojava o bombi tokom današnjih četvrtih Međunarodnih skokova u vodu "Sarajevo Bentbaša 2018", koji su održani u Sarajevu, bila je lažna, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija je kazala kako je policija danas oko 17:05 sati dobila dojavu o postavljenoj bombi ispod brane na Bentbaši u Sarajevu, te kako je MUP KS-a dojavu primio dok su skokovi još bili u toku.

"O svemu je obavješten tužilac Kantonalnog tužilaštva, policijski službenici i inspektori KDZ-a u izašli na teren i obavili pregled. Tužiteljica je naložila da se angažuje i Federalna uprava policije, no u međuvremenu smo obaviješteni, odnosno konstatovano je da se radilo o lažnoj dojavi", kazala je Kuldija.

Dodala je kako policijski službenici nastavljaju sa istragom u vezi lažne dojave, odnosno traganjem za N.N. počiniteljem krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti".

Podsjetimo da je danas pred sami kraj takmičarskog programa, odnosno nakon posljednje serije skokova, kada su trebali biti proglašeni pobjednici, oficijelni spiker zamolio prisutne da se odmaknu jer je dojavljeno da je na lokaciji Bentbaše postavljena bomba, zbog čega su skokovi privremeno prekinuti.

(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!