Sarajevo 5 °C Petak 16.11.


18.08.2018. / 10:23h Politika - "Država Bosna i Hercegovina u fokusu"

Bećirović: "Moramo punom snagom i odlučno krenuti u NATO i EU!"

Bećirović:
Sinoć je u Olovu održana promocija knjige „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“, autora prof. dr. Denisa Bećirovića. O knjizi su govorili promotori akademik prof. dr. Mirko Pejanović, prof. dr. Suad Arnautović, doc. dr. Benjamina Londrc, doc. dr. Goran Behmen, ambasador Nerkez Arifhodžić, književnik Hadžem Hajdarević i general Armije Republike Bosne i Hercegovine Mustafa Polutak.

Autor knjige dr. Denis Bećirović je uz pozdrave mnogobrojnoj publici u Olovu, naglasio da je zadaća svih javnih dužnosnika da svakom građaninu omoguće jednake šanse za napredak i uspjeh u društvu. Napomenuo je da je dostizanje standarda za članstvo u EU i NATO primarna zadaća države, te kako jedino ovi procesi pomažu općem napretku zemlje, osiguravaju sigurniju budućnost za našu djecu i svima omogućavaju bolji život.

Dr. Bećirović je poručio da u procesu euroatlantskih integracija nema mjesta za ideološka i druga sukobljavanja, koja su sama po sebi neprijatelji ovih nužnih, pozitivnih integracijskih procesa. Na kraju je autor naglasio potrebu okupljanja svih proevropskih snaga koje će imati politički kapacitet da premoste razlike i u prvi plan stave interese građana i države, jer procese euroatlantskih integracija ove snage mogu iznijeti samo zajedno, a nikako ako su podijeljene i suprotstavljene.

Naredna promocija knjige prof. dr. Denisa Bećirovića će biti održana u Tuzli, u nedjelju 19.08.2018. godine.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još