Sarajevo 5 °C Petak 16.11.


14.08.2018. / 23:57h BiH - Građani žele istinu

Održan 142. skup "Pravda za Davida"

Održan 142. skup
Već 142. dana u samom centru Banjaluke traje protestno okupljanje “Pravda za Davida”. Sve ove dane, porodica Dragičević zajedno sa građanima traži odgovor na jedno pitanje. Traže da se otkrije ko stoji iza ubistva njihovog sina.

Tim povodom, Davor Dragičević sastao se u Sarajevu sa prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH. Umjesto Davora, prisutnima se obratila Davidova strina Nikolina Učur.
 
“Dragi naš Davide, već 142. dan je kako se tvoj otac Davor, majka Suzana, sestra Teodora, brat Andej i grupa „Pravda za Davida“ bore za istinu i pravdu na miran i dostojanstven način“, poručila je Davidova strina Nikolina Učur. 
 
Ni ovaj put nije izostala podrška građana. Ponovo su se obratili institucijama RS. 
 
“Mi sa ovoga mjesta ne želimo nikoga da optužujemo, kvalifikujemo. Sa ovoga mjesta upućujemo molbu institucijama da daju odgovore na pitanja, a ne da nam daju “dokaze” koji izazivaju samo nelogičnosti”, istakao je Ozren Perduv, član grupe “Pravda za Davida”.
 
Kao i prethodnih dana i mjeseci okupljeni građani čitali su potresne poruke i pisma posvećena stradalom mladiću. 
 
Protest građana “Pravda za Davida” održaće se i sutra, u isto vrijeme i na istom mjestu.
 
(Vijesti.ba / BN)

 


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!