14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

12.08.2018 / 23:13 Galerije - Velika žurka

Festival boja na novosadskom Štrandu za Međunarodni dan mladih

Velikom žurkom na otvorenom na novosadskoj plaži Štrand danas je počeo Festival boja, a učesnici ovog festivala bacali su u vazduh i gađali se kesicama s bojom koje su se razlivala po njihovim licima i odjeći, farbajući ujedno i plato najveće gradske plaže u najrazličitije nijanse boja.

Ovu akciju organizovala je organizacija OPENS obilježavajući 12. avgust, Međunarodni dan mladih, a u susret 2019. godini kada će Novi Sad biti omladinska prijestonica Evrope.

Mnogobrojni omladinski projekti koji su realizovani u proteklom periodu posredstvom OPENS- a, a rezultovali su proglašenjem Novog Sada evropskom omladinskom prijestonicom, inicirali su ideju da se ovakav festival po uzoru na indijski Holi festival organizuje u najvećem vojvođanskom gradu.

"Mi vjerujemo da mladi svojim idejama, kreativnošću, inovacijama, kroz ono što rade svaki dan na razne načine boje grad. Danas su dobili priliku da to urade i na ovom festivalu", rekla je PR OPENS-a Ivana Miloradov.

Kako je rekla, želja organizatora je da ovaj festival bude tradicionalni, a za današnju manifestaciju organizatori su spremili 3.000 kesica s bojom.

"Svaka kesica ima 70 grama, a boje su potpuno bezbjedne za korišćenje ako dođu u dodir s kožom i licem", navela je Miloradov.


(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo