Sarajevo -3 °C Subota 15.12.


03.08.2018. / 16:18h Regija - 28 osoba

Objavljen snimak privođenja splitskih huligana koji su opljačkali prodavnicu u Srbiji

Objavljen snimak privođenja splitskih huligana koji su opljačkali prodavnicu u Srbiji
Navijači "Hajduka" koji su juče na putu za Sofiju pravili haos u Vrčinu, danas su uhapšeni kada su se vraćali kući preko Srbije, i 28 njih je sprovedeno na saslušanje.

Na ekskluzivnom snimku "Blica", možete vidjeti kako ih policija iz marica uvodi u policijsku stanicu u Grockoj, odakle su odmah sprovedeni na saslušanje u Beograd kod sudije za prekršaje.

Više stotina navijača splitskog Hajduka su juče rano ujutru pokrali gotovo cijeli asortiman u prodavnici na benzinskoj pumpi u Srbiji, kada su krenuli na utakmicu u Bugarskoj, a ostavili su za sobom i ustaške simbole.

Huligani su iz Grocke pod policijskom pratnjom upućeni u gradski SUP u Bulevaru despota Stefana, rekao je predsjednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinković.

Privedeni su u stanicu u Grockoj jer je na toj teritoriji, u Vrčinu, izvršen prekršaj.

Za sada još nije poznato da li će se teretiti za drsko i beobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprijećna kazna od 30 do 60 dana ili rad u javnom interesu ili za nasilje izvršeno u grupi za šta je zaprećena kazna zatvora od 30 do 60 dana.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još