-6°C
Mostar -1°C
Tuzla -1°C
Banja Luka -3°C
Bihać -4°C
Powered by Dark Sky

02.08.2018 / 10:34 Kultura - Ministar kulture i sporta KS

Mirvad Kurić na snimanju filma "Sreća" Nedima Karalića

Mirvad Kurić na snimanju filma "Sreća" Nedima Karalića
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić prisustvovao je snimanju prve klape kratkog igranog filma „Sreća“, redatelja i scenariste Nedima Karalića. Ovaj film je jedan od 29 projekata iz oblasti kinematografije koje je resorno ministarstvo sufinansiralo u zadnje dvije godine, saopšteno je iz Ministarstva kulture Kantona Sarajevo.

Ministar Kurić je čestitao kolegama te im poželio sreću u radu.

- Drago mi je da imamo mlade nove snage koje trebamo podržavati, jer su oni budućnost bosanskohercegovačkog filma - rekao je Kurić.

Autor filma Nedim Karalić istakao je da je nakon inicijalnog kontakta i predstavljanja projekta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo brzo reagovalo i odlučilo pružiti podršku produkciji filma 'Sreća' koji je dvije godine bio na čekanju zbog nedostatka sredstava.

- Na tome sam im izuzetno zahvalan, jer bez podrške Ministarstva danas ne bi bilo prve klape. Film ćemo snimati narednih pet dana, dok će postprodukcijske aktivnosti biti realizovane do septembra ove godine - kazao je Karalić.

U filmu, koji se bavi našom svakodnevnicom i potragom za srećom, glume: Mirsad Tuka, Selma Alispahić, Nermin Tulić, Gordan Vraćar i Džana Džanić. Producent je Hamdija Karalić, uime Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti „Grad umjetnosti“, dok je direktor fotografije Almir Švrakić, navodi se u saopštenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo